Massages

Massages

Een massage verlaagt niet alleen geestelijke stress door ontspanning en de aanmaak van endorfine, maar ook lichamelijke stress. Lichamelijke stress gaat over de gezondheid van het lichaam. Als die gezondheid niet goed is, kan er stress ontstaan en maakt het lichaam ook stresshormoon aan. Die heeft onder andere invloed op de suikerspiegel en de werking van het afweersysteem. Massage verlaagt stress in het lichaam doordat het de bloedbaan verwijdt en daarmee de bloeddoorstroom verhoogt. Daardoor kunnen er meer afvalstoffen uit weefsels verwijderd worden en komt er meer zuurstof in de weefsels. Hierdoor verlaagt massage de stress in de weefsels. Gevolg is minder stresshormoon en een beter immuunsysteem. Dus een betere weerstand en minder ziekte.


Een massage verlaagt ook de stress in de spieren. Dat heeft wederom te maken met diverse mechanismen die in werking treden door massage. Allereerst verlaagt massage stress in de spieren doordat de doorbloeding sneller gaat en ook in de spieren afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Daarnaast zorgen geestelijke ontspanning, de aanmaak van endorfine en de remming van stresshormonen ervoor dat de spieren zich echt ontspannen. Dat voelt niet alleen prettiger in bijvoorbeeld de rug, schouders en nek, ook tegen hoofdpijn kan dat een goed middel zijn, omdat hoofdpijn heel vaak het gevolg is van spierspanning in de nek.


Het doel van een massage

  • Diepe ontspanning
  • Verbeterde doorbloeding
  • Afvoer afvalstoffen
  • Ontspanning spieren
  • Vermindering pijn
  • Effectief bij o.a. stress, hoofdpijn, migraine
  • Gunstige invloed op de elasticiteit van de huid

     

W-cair2     Boonberg 2A     5507 NR Veldhoven     -     06 22 80 31 90     -     karin.wijnhoven@w-cair.nl                                                                                    Copyright  © W-cair2